NOS Voetbal

Heerenveen en Veerman blijven op volle toeren draaien: ook winst bij Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - sc Heerenveen

Aan de uitstekende seizoenstart van sc Heerenveen kan weer een overwinning worden toegevoegd. De Friezen hebben op bezoek bij Sparta Rotterdam met 4-1 gewonnen.

Aanvoerder Henk Veerman nam twee goals voor zijn rekening. Met zeven treffers is hij nu topscorer van de eredivisie. De andere goals werden gemaakt door Benjamin Nygren en Jan Paul van Hecke. In de laatste seconde benutte Lennart Thy nog een penalty voor Sparta.

Veerman is ook blij met alleen assists

Topscorer van de eredivisie worden, is geen doel op zich van Veerman. "Nee, het doel is elke week het team helpen. Met alleen maar assists vind ik het ook helemaal prima. Op dit moment gaat het erg goed. We zitten er lekker in en dan spat de vreugde ervan af."

'Vreugde spat ervan af' bij Heerenveen, bij Sparta is het minder gezellig

Met vijf overwinningen, een gelijkspel en alleen een nederlaag tegen Ajax bezet Heerenveen met PSV de gedeelde derde plaats in de eredivisie achter Ajax en Vitesse. Eerder deze week werd ook al de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt.

Sparta wacht nog op eerste overwinning

Heerenveen kwam bij Sparta, dat nog op zijn eerste overwinning wacht, al snel op 0-1 dankzij Nygren, die door Veerman met een bekeken kopballetje werd bediend. Sparta had geen antwoord en liet achterin ook nog eens steken vallen.

Uit een corner kopte Van Hecke raak en Veerman schoot van dichtbij de 0-3 binnen. Een wederopstanding als tegen AZ (van 0-4 naar 4-4) zat er voor Sparta niet in. Veerman schoot beheerst zijn tweede binnen.

Het ontbrak Sparta ook aan geluk: Thy en Abdou Harroui troffen de paal. In blessuretijd benutte Thy nog wel een strafschop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl