Een mobiele intensive care unit in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven
NOS NieuwsAangepast

8740 nieuwe coronabesmetingen gemeld, ruim 1000 minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8740 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1079 minder dan gisteren werden gemeld.

Dat aantal is flink lager dan gemiddeld. Afgelopen week ging het om gemiddeld 10.000 besmettingen per dag. Volgens het RIVM zijn de cijfers niet het gevolg van een storing of een fout. Wel is het aantal besmettingen in het weekend doorgaans iets lager dan doordeweeks.

Er zijn 237 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 77 opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 58 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 18 opnames minder dan gisteren.

Na drie dagen waarin het aantal mensen in het ziekenhuis nauwelijks opliep, nam de ziekenhuisbezetting gisteren en vandaag weer toe. In totaal liggen er nu 2493 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis (gisteren: 2448), van wie 583 op de IC (gisteren: 584). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen. Van de patiënten op de IC liggen er 2 in Duitsland.

39 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 39 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 51 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 56 doden per dag, tegen 42 doden per dag een week eerder.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 616. Ook in Amsterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 519 en 287.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl