NOS Voetbal

FC Groningen gaat probleemloos langs VVV-Venlo en wint met 2-1

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - VVV-Venlo

FC Groningen heeft zijn goede serie een uitstekend vervolg gegeven. Tegen VVV-Venlo boekte Groningen de derde zege in vier duels. De ploeg van coach Danny Buijs was in eigen huis met 2-1 te sterk voor de Venlonaren.

VVV-coach Hans de Koning had zijn ploeg na de 13-0 oorwassing tegen Ajax op vier plaatsen gewijzigd. Voor doelman Delano van Crooij, Christian Kum, Lukas Schmitz en Torino Hunte waren geen basisplaatsen weggelegd.

De Limburgers konden echter amper een vuist maken tegen een prima spelend Groningen. Daniël van Kaam dacht de thuisploeg op 1-0 te zetten, maar de VAR zag een overtreding van Jorgen Strand Larsen. Niet veel later scoorde Patrick Joosten alsnog met een schot uit de draai.

Larsen (FC Groningen) en Roy Gelmi (VVV-Venlo) vechten een duel uit.

Na rust zette Larsen Groningen al snel op 2-0 na goed werk van Alessio Da Cruz. In het vervolg bleef Groningen de betere ploeg, maar in de extra tijd scoorde Giorgos Giakoumakis met een omhaal voor VVV en bepaalde de einstand op 2-1.

Op de ranglijst staat Groningen nu op de zesde plaats, met een punt voorsprong op Feyenoord dat zondag in actie komt. VVV blijft veertiende met vijf punten uit zeven wedstrijden.

Bekijk de reacties van Patrick Joosten (FC Groningen), Hans de Koning (VVV-Venlo) en Danny Buijs (FC Groningen) na afloop van de wedstrijd.

Joosten: 'Laatste weken goede resultaten, maar kunnen genoeg dingen beter'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl