Lionel Messi (l) baalt

Opnieuw puntenverlies voor Koemans Barcelona

FC Barcelona heeft in Spanje voor de vierde keer in zes duels punten laten liggen. De ploeg van coach Ronald Koeman moest bij Deportivo Alavés genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Met acht punten uit zes duels staat Barça nu twaalfde in La Liga.

Barcelona was voor rust constant op de helft van Alavés te vinden en kreeg via de jarige Ansu Fati (18) een grote kans op de 0-1. De goal viel echter aan de andere kant na een grote fout van Neto. De doelman kreeg een terugspeelbal van Gerard Piqué niet onder controle, waarna Luis Rioja scoorde.

Drievoudige wissel

Koeman greep in de rust in met een drievoudige wissel. Pedri kwam voor Clément Lenglet, Miralem Pjanic voor Sergio Busquets en Francisco Trincão voor Ousmane Dembélé. De wissels hadden tot gevolg dat Frenkie de Jong in de tweede helft als centrale verdediger speelde en Barça de druk opvoerde.

Frenkie de Jong (vierde van links)

Na ruim een uur kreeg Alavés-middenvelder Jota rood (twee keer geel) en een minuut later wipte Antoine Griezmann de 1-1 binnen. Barça, met Sergiño Dest als invaller, kreeg tegen tien man kans op kans, maar de 1-2 bleef uit.

João Félix leidt Atlético weer naar winst

João Félix bewees opnieuw zijn waarde voor Atlético Madrid. De 20-jarige aanvaller scoorde in de uitwedstrijd tegen Osasuna (1-3) in La Liga twee keer. Vier dagen geleden scoorde hij ook als twee keer tegen RB Salzburg (3-2) in de Champions League.

João Félix (l) en Koke (r)

Félix opende in Pamplona de score uit een strafschop en even na rust mocht hij opnieuw aanleggen van elf meter. Dit keer belandde zijn inzet op de paal. Félix maakte in de 69ste minuut zijn tweede doelpunt. Ante Budimir maakte de aansluitingstreffer en invaller Lucas Torreira besliste het duel vlak voor tijd.

Sevilla leed de derde nederlaag op rij. Op bezoek bij Athletic Club werd het 2-1. Luuk de Jong deed 87 minuten mee bij Sevilla.