Sergio Ramos tijdens de wedstrijd tegen Huesca

Real Madrid neemt koppositie over na eenvoudige zege op Huesca

Real Madrid heeft de koppositie in La Liga overgenomen. De Madrilenen wonnen eenvoudig met 4-1 van Huesca, de kampioen van de Segunda División, en staan nu twee punten los van de nummer twee Real Sociedad.

Voor Sergio Ramos was het duel met Huesca een bijzondere. De verdediger maakte voor de 500ste keer zijn opwachting in een competitiewedstrijd. Daarvan speelde hij 461 keer in het shirt van De Koninklijke. De andere 39 wedstrijden speelde Ramos tussen 2004 en 2005 voor Sevilla, de club waar zijn carrière startte. Daarmee is hij de tiende speler die deze mijlpaal heeft bereikt.

Ramos kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn kopbal eindigde in de handen van keeper Andres Fernandez. Eden Hazard brak kort voor rust de ban voor Real Madrid. De Belg draaide zich vrij en haalde van 25 meter hard uit. Op slag van rust werd het 2-0. Karim Benzema controleerde de bal met de borst en vond de verre hoek.

De doelpuntenmakers van de eerste helft zetten snel na rust een volgende Madrileense aanval op en Federico Valverde schoot binnen. David Ferreiro profiteerde van matig verdedigen en redde Huesca's eer, waarna Benzema nog de 4-1 binnenkopte.