Verstappen in actie op het circuit van Imola
NOS Sport

Hamilton snelste in enige training op Imola, tweede plaats Verstappen

Lewis Hamilton heeft de enige vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna naar zijn hand gezet, maar ook Max Verstappen maakte indruk. Hamilton was voor lege tribunes op het circuit van Imola de snelste in zijn Mercedes met 1.14,726.

Verstappen volgde de Britse wereldkampioen van Mercedes op kleine afstand. De Red Bull-coureur, die lang de beste rondetijd had, gaf als nummer twee uiteindelijk 0,297 seconde toe. Valtteri Bottas, de tweede Mercedes-coureur, bezette na de training van anderhalf uur de derde plaats. De Fin gaf bijna een halve seconde toe op Hamilton.

Voor de rest van het deelnemersveld liep het gat naar Hamilton op naar bijna een seconde of meer. Pierre Gasly zette met de AlphaTauri de vierde tijd neer, op minieme afstand gevolgd door de eerste Ferrari-coureur Charles Lecerc.

Alexander Albon kon voor Red Bull opnieuw niet imponeren. De teamgenoot van Verstappen moest zich bewijzen om ook volgend jaar de tweede coureur van het team te zijn. Dat lukte in de training niet. De Thai bleef op de negende plaats steken: 1.16,061. De naam van Nico Hülkenberg zingt steeds meer rond om hem te vervangen. Ook Verstappen zou zich daar goed in kunnen vinden.

De Grand Prix van Emilia-Romagna telt slechts twee dagen. Zaterdag een vrije training en om 14.00 uur de kwalificatie. Zondag volgt de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl