NOS NieuwsAangepast

Bijna 900 besmettingen meer dan gisteren gemeld, maar RIVM ziet nog altijd stabilisatie

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 11.141 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 865 meer dan gisteren werden gerapporteerd.

Toch spreekt het RIVM nog altijd van een stabilisatie van de cijfers. De hogere aantallen positieve testen zouden te verklaren zijn uit later doorgekomen uitslagen en grotere aantallen afgenomen testen.

250 opnames verpleegafdelingen, 37 op IC

Ook in de ziekenhuizen lopen de cijfers minder snel op. Er zijn 250 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 19 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 10 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2385 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2384), van wie 567 op de IC (gisteren: 553). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

87 overleden patiënten

Het aantal overledenen neemt wel duidelijk toe. Bij het RIVM zijn 87 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 62 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 54 doden per dag, tegen 37 doden per dag een week eerder.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 669. Ook in Amsterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 613 en 353.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl