Donyell Malen wordt gefeliciteerd met zijn treffer door Noni Madueke en Mohamed Ihattaren Pro Shots

PSV heeft aan zijn tweede optreden in de Europa League drie punten overgehouden. Na de 2-1 thuisnederlaag van vorige week tegen Granada eindigde de uitbeurt tegen Omonia Nicosia in 2-1 zege, die pas in de slotseconden tot stand kwam.

PSV miste door coronabesmettingen nogal wat vaste krachten. Zo moesten aanvoerder Denzel Dumfries, Timo Baumgartl en Pablo Rosario de wedstrijd op Cyprus aan zich voorbij laten gaan en weigerden de autoriteiten de van corona herstelde spits Eran Zahavi toegang tot het eiland.

Ook Jordan Teze was om die reden in Eindhoven achtergebleven, maar hij kreeg alsnog toestemming zich bij de PSV-selectie te voegen. Het leverde hem prompt een basisplaats op, net als de in het elftal teruggekeerde Mario Götze.

Boogbal

PSV begon aarzelend aan het duel in Nicosia. Toch was Noni Madueke na een kwartier als eerste dicht bij de openingstreffer. Na een korte dribbel werd de inzet van de pas 18-jarige Engelsman door een verdediger gesmoord.

Omonia-aanvoerder Jordi Goméz viert zijn knappe treffer EPA

Terwijl het overwicht van de Eindhovenaren toenam, sloeg Omonia plots vanuit het niets toe. Na een overtreding van Jorrit Hendrix op de middenlijn zag Jordi Goméz PSV-doelman Yvon Mvogo een paar meter voor zijn doel staan. De bal leek nog te rollen toen de geslepen Spanjaard de vrije trap nam en de Zwitser met een boogbal over dik vijftig meter verraste.

Nog voor de pauze sloeg PSV terug. Götze zette een aanval op over de linkerflank, waar Madueke een lage voorzet losliet die door Donyell Malen, voor deze gelegenheid getooid met aanvoerdersband, met buitenkant rechts tot doelpunt gepromoveerd werd: 1-1.

Kort na de hervatting bracht Ryan Thomas, even daarvoor bestraft met een gele kaart, met een te korte terugspeelbal Mvogo in de problemen. De bal kwam voor de voeten van Michal Duris terecht, maar de Slowaakse spits wist zich geen raad met de buitenkans en schoot hoog over.

Fabiano ligt dwars

PSV zorgde pas halverwege de tweede helft weer voor dreiging. De sterk spelende Madueke kwam goed door over links en vond ook Malen, maar Jan Lecjaks wierp zich met succes voor het schot dat volgde. Even later lag Michael Luftner in de weg bij een kans voor Mohamed Ihattaren.

Malen creëerde in de slotfase ook nog een prachtkans voor zichzelf. Hij zocht na een slalom door de Cypriotische defensie de korte hoek, maar daar bracht doelman Fabiano met een snelle reactie redding. De Braziliaan lag in de extra tijd ook dwars bij een schot van Ihattaren, maar moest uiteindelijk capituleren toen Malen oog in oog met hem kwam te staan.

Donyell Malen Pro Shots

Omdat in dezelfde groep E Granada en PAOK niet tot scoren kwamen, staat PSV nu tweede op slechts één punt van de Spaanse koploper en met één punt voorsprong op de Grieken.

Stand groep E - Europa League

1. Granada 2-4 (2-1)
2. PSV 2-3 (3-3)
3. PAOK 2-2 (1-1)
4. Omonia Nicosia 2-1 (2-3)
Statistieken Omonia Nicosia-PSV

STER reclame