Pro Shots
NOS Voetbal

Meevaller voor PSV: Teze sluit alsnog aan op Cyprus, Zahavi blijft achter

PSV heeft op het laatste moment van de Cypriotische autoriteiten toestemming gekregen om Jordan Teze aan de selectie toe te voegen voor het Europa League-duel met Omonia Nicosia, waarvoor vanavond om 21.00 uur wordt afgetrapt. Aanvaller Eran Zahavi kreeg uiteindelijk geen permissie om naar Cyprus te vliegen.

Teze en Zahavi werden woensdagochtend op Eindhoven Airport op het laatste moment uit het vliegtuig gehaald omdat ze Cyprus niet in mochten vanwege een positieve coronatest eerder deze maand.

De lokale autoriteiten hadden gedreigd de gehele PSV-selectie in quarantaine te plaatsen indien Teze en Zahavi zouden meekomen naar Cyprus. Dat risico wilde PSV niet lopen.

Teze reisde donderdagochtend alsnog naar Cyprus, omdat hij alweer enige tijd geleden genezen is verklaard. Op Cyprus wordt een ander coronaprotocol gehanteerd dan door de Nederlandse autoriteiten en de UEFA wordt gevolgd. Omdat Zahavi nog niet zo lang geleden weer fit is verklaard, is hij niet welkom op Cyprus.

Nieuwe regel bedacht

Algemeen directeur Toon Gerbrands zette woensdagavond bij BNR Nieuwsradio een groot vraagteken bij de handelwijze van de Cyprioten. "Normaal in sport heb je te maken met fair play. De UEFA bepaalt de regels en controleert heel streng. Er moet dus ergens in dit land een nieuwe regel zijn bedacht", zei Gerbrands.

De toevoeging van Teze, die per privévliegtuig naar Cyprus werd gevlogen, betekent een kleine meevaller voor trainer Roger Schmidt, die voor het duel met Omonia Nicosia nu over vier in plaats van drie verdedigers beschikt.

PSV zag voorafgaand aan het incident met Zahavi en Teze al de nodige spelers wegvallen vanwege besmettingen. Aanvoerder Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Nick Viergever, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe en Maxime Delanghe ontbreken allen. Ook een staflid is in quarantaine geplaatst.

Selectie PSV

Doel Middenveld
Mvogo Sangaré
Unnerstall Hendrix
Müller Ihattaren
Verdediging Fein
Boscagli Mauro Júnior
Teze Götze
Max Thomas
Luis Felipe Kjølø
Aanval Ledezma
Malen
Madueke
Saibari

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl