Het meisje van 15, voor wie gisteravond een Amber Alert werd verstuurd, is terecht, laat de politie Oost-Brabant weten. De politie zegt dat het meisje ongedeerd is. Een verdachte is aangehouden in verband met de vermissing.

Bij het versturen van het Amber Alert maakte de politie zich zorgen. Het meisje was misschien in levensgevaar en "mogelijk in zorgwekkend gezelschap". Waar en hoe het meisje gevonden is, is niet bekendgemaakt. De politie laat weten dat nadere informatie mogelijk volgt.

Het meisje was voor het laatst gezien in Berghem, bij Oss. Volgens de politie was ze door een onbekende man bij haar woning opgepikt en reden ze samen weg.

Zondagavond werd voor het meisje al een Vermist Kind Alert verspreid. Dat was twee dagen nadat ze vermist was geraakt.

Bij een Vermist Kind Alert is de inschatting dat nog geen sprake is van levensgevaar, wel van "zorgen over het welzijn van het kind". Een Amber Alert, als gevreesd wordt voor het leven van een kind, wordt één à twee keer per jaar verstuurd. De laatste keer was in december vorig jaar.

Noot van de redactie: In een eerdere versie van dit artikel stond op basis van een Engelstalig bericht op de website van de Nederlandse politie informatie over het gedrag van het meisje en over waar ze na haar vermissing gezien zou zijn. De politie laat weten dat dit bericht is ingetrokken en dat wordt onderzocht waar de informatie vandaan kwam.
In een eerdere versie van dit bericht was een foto van het vermiste meisje te zien. Omdat ze inmiddels terecht is laten we de foto vanwege privacy-overwegingen niet meer zien.

STER reclame