NOS
NOS NieuwsAangepast

Paul de Leeuw en Astrid Joosten nieuwe presentatoren van Op1

Paul de Leeuw en Astrid Joosten zijn vanaf volgende week vrijdag te zien als presentatoren van het tv-programma Op1. Het huidige duo op de vrijdagavond, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, verhuist naar maandag.

De Leeuw, die van RTL terugkeert naar de NPO, noemt het een "ongelooflijke eer" om het programma samen met Joosten het "weekendgevoel te geven". "En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien." Ook zijn collega kijkt ernaar uit. "We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken."

Duo stopt

Nu Hilbrand en Logtenberg verhuizen naar maandag, betekent het dat een ander duo, Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, stopt. Veenhoven wordt de nieuwe presentator van het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen en blijft ook Vroege Vogels presenteren. Dijkstra begint volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1 en blijft ook onder meer Per Seconde Wijzer op televisie presenteren. Ook werkt hij aan een televisieserie over roofkunst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl