Julio Urías en Austin Barnes vliegen elkaar in de armen na de overwinning ANP

Los Angeles Dodgers mag zich komend jaar de beste honkbalclub van de wereld noemen. In de zesde wedstrijd van de World Series werd de beslissende vierde zege geboekt op Tampa Bay Rays (3-1), waarmee het eerste kampioenschap sinds 1988 werd veiliggesteld.

Oranje-international Kenley Jansen (33) behoort tot de selectie van de kampioen, maar de werper kwam niet in actie tijdens het beslissende duel.

Voorafgaand aan de achtste inning vond een zeer opmerkelijk incident plaats. Justin Turner werd uit het veld gehaald, omdat tijdens het duel bekend was geworden dat hij positief had getest op het coronavirus. Daarom miste de derde honkman de feestvreugde na afloop, al keerde hij nog wel even terug voor een teamfoto.

De buit was nog lang niet binnen toen Turner naar de kant moest. Tot de zesde inning hield Tampa Bay dankzij een homerun van Randy Arozarena zicht op een zevende duel. Nadat de startende werper Blake Snell van de heuvel was gehaald, grepen de Dodgers hun kans.

Austin Barnes profiteerde van een wilde worp, waarna ook Mookie Betts een paar minuten later over de thuisplaat dook. In de achtste inning sloeg Betts nog een homerun.

"Het enige wat het misschien nog mooier had kunnen maken, was om nu in ons eigen Dodger Stadium te zijn", zei werper Clayton Kershaw.

De complete serie werd vanwege de coronapandemie afgewerkt op Globe Life Field, de thuisbasis van Texas Rangers. Daar konden per duel een slordige 11.500 fans naar binnen.

De coronabesmetting bij Turner was voor de organisatie een smetje op de play-offs. Bijna twee maanden lang was er geen enkele positieve test gemeld in deze zogeheten honkbalbubbel.

Ophef

"Ik denk dat het een geweldige prestatie is geweest van onze spelers om dit seizoen uit te spelen", complimenteerde MLB-commissaris Rob Manfred de clubs desondanks.

Dat Turner na afloop op het veld terugkeerde, zorgde nog voor de nodige ophef. De speler zei dat hij "zich geweldig voelde" en deed ondanks zijn besmetting zelfs zijn mondkampje af te midden van zijn ploeggenoten.

Eindstand World Series, Dodgers vs Rays: 4-2

LA Dodgers-Tampa Bay 8-3
LA Dodgers-Tampa Bay 4-6
Tampa Bay-LA Dodgers 2-6
Tampa Bay-LA Dodgers 8-7
Tampa Bay-LA Dodgers 2-4
LA Dodgers-Tampa Bay 3-1

STER reclame