President Erdogan

Aangifte tegen Wilders door president Erdogan, Wilders noemt Erdogan 'loser'

De Turkse president Erdogan heeft aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders. Die zou met een publicatie van een spotprent van Erdogan het Turkse staatshoofd beledigd hebben.

Op de tekening is het hoofd van de president te zien, getooid met een bom met een brandende lont; een verwijzing naar een van de omstreden Mohammed-cartoons van de Deense tekenaar Kurt Westergaard.

Minister Çavusoglu van Buitenlandse Zaken en de woordvoerder van Erdogans AK-partij noemden Wilders daarop een fascist en Erdogan waarschuwde Wilders dat hij zijn grenzen moet kennen.

De woordenwisseling ontstond nadat de Franse president Macron maatregelen aankondigde tegen moslimextremisme in zijn land. Erdogan zei daarop dat Macron "psychische hulp" nodig had.

De advocaat van Erdogan heeft de aangifte ingediend bij de officier van justitie in Ankara, meldt het officiële Turkse persbureau Anadolu.

Loser

Volgens correspondent Mitra Nazar gaat het de Turkse leider om de symboliek. "Wilders zal niet naar Turkije komen om daar te verschijnen voor een rechtbank. Het is dus vooral een symbolische actie waarin Erdogan laat zien: met ons valt niet te sollen."

Wilders op zijn beurt noemt Erdogan in een reactie op Twitter een "loser".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl