Premier Rutte en minister De Jonge
NOS NieuwsAangepast

Geen nieuwe maatregelen tegen corona

Het kabinet maakt vanavond vrijwel zeker geen nieuwe ingrijpende maatregelen bekend om de verspreiding van corona in te dammen. Ingewijden melden dat premier Rutte en minister De Jonge zich om 19.00 uur beperken tot een korte verklaring. Daarna staan ze de pers te woord.

Volgens de ingewijden zit er geen groot nieuws in die verklaring. Zondag werd al duidelijk dat het kabinet het nog te vroeg vindt om conclusies te trekken uit de besmettingscijfers. Op zijn vroegst aan het eind van deze week zal helder zijn wat het effect is van de maatregelen die twee weken geleden werden afgekondigd, zoals het sluiten van de horeca en het verbieden van alcoholverkoop na 20.00 uur.

De meest betrokken ministers hebben deze morgen wel een corona-overleg. De technische briefing door deskundigen van onder meer het RIVM in de Tweede Kamer gaat woensdag vooralsnog wel door, net als het debat over de situatie dat later die dag staat gepland.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ziet nog geen lichtpuntjes in de cijfers van de afgelopen dagen, zei hij tijdens een persconferentie vandaag:

'Compleet onbegrip voor de feestjes'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl