NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 10.353 nieuwe besmettingen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 10.353 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 145 meer dan gisteren werden gemeld.

Gisteren werden er door het RIVM 10.211 besmettingen gemeld, maar dat is later bijgesteld naar 10.208. Een onbekend deel van die gevallen was het gevolg van een correctie van de cijfers van zaterdag. Door ict-problemen bij de GGD's waren de gegevens van zaterdag niet compleet.

Het aantal nieuwe besmettingen neemt al geruime tijd toe. Vorige week bleek dat de toename deels verklaard kan worden doordat er meer wordt getest. Of dat deze week ook zo is wordt morgen duidelijk: het RIVM maakt slechts één keer per week bekend welk percentage van de afgenomen tests positief is.

Opnieuw meer dan 10.000 besmettingen gemeld

Er zijn 291 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 100 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 49 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 21 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2249 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2147), van wie 506 op de IC (gisteren: 490). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

Bij het RIVM zijn 26 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 27 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 44 doden per dag, tegen 25 doden per dag een week eerder.

Door achterstanden bij de GGD worden doden niet altijd direct doorgegeven. Sommige overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.

Meeste gemelde besmettingen in Rotterdam

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 651. Ook in Amsterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 522 en 381.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl