NOS Nieuws

Directe trein naar Londen gaat rijden, nog wel beperkt door corona

Vanaf vandaag kunnen treinreizigers vanuit Nederland rechtstreeks naar Londen reizen. Vanochtend vertrekt de eerste Eurostar uit Amsterdam naar de Britse hoofdstad, met alleen haltes in Rotterdam en Brussel. De reistijd is iets meer dan vier uur.

Aan de nieuwe rechtstreekse verbinding is jaren gewerkt. Vanwege de ingestorte vraag door de coronapandemie rijden voorlopig maar twee treinen per dag, en in het weekend geen.

Omdat Groot-Brittannië niet bij het Schengengebied hoort, zijn op de stations van Amsterdam en Rotterdam speciale terminals gebouwd voor ticket- en ID-controles. Reizigers wordt gevraagd 45 tot 60 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Groot-Brittannië is het vijfde land waar treinreizigers vanuit Amsterdam rechtstreeks naartoe kunnen. Er rijden ook dagelijks treinen naar België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Een reis naar Groot-Brittannië moet noodzakelijk zijn en na aankomst gaan reizigers verplicht 14 dagen in quarantaine. Na een verblijf in Groot-Brittannië geldt in Nederland een thuisquarantaine van 10 dagen.

Is de trein binnen Europa straks sneller dan het vliegtuig, nu er steeds meer hogesnelheidstreinen komen? Eerder maakten we daar deze video over:

Is de trein binnen Europa straks sneller dan het vliegtuig?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl