Ook bij ADO geeft AZ winst uit handen: 'Begint ridicuul te worden'

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - AZ

De blijdschap om de Europa League-winst op Napoli heeft bij AZ weer plaatsgemaakt voor wanhoop. Bij ADO Den Haag verspeelden de Alkmaarders voor de vierde keer dit seizoen in de slotfase een zege: 2-2.

Daar komt bij dat de ploeg van coach Arne Slot er ook nog twee corona-besmettingen bij heeft binnen de spelersgroep, waardoor er in totaal vijftien spelers geïnfecteerd zijn geraakt met het virus.

AZ wacht nog op eerste eredivisiezege

AZ staat na vijf duels nog altijd op nul zeges, omdat invaller Michiel Kramer in de slotfase voor de 2-2 kon zorgen voor ADO. "Het was al een paar weken pijnlijk, maar nu begint het ridicuul te worden", zei Slot na afloop.

De AZ-trainer vervolgde: "Een repeterend patroon. Onwaarschijnlijk veel kansen krijgen, die niet benutten en dan in de eindfase een schier onmogelijke tegengoal krijgen. Dat we spelers missen vanwege corona is geen excuus, we hadden een goed elftal."

Vooral voor rust heerste AZ. Al na twee minuten scoorde Calvin Stengs, maar Albert Gudmundsson, de man van de assist, had buitenspel gestaan. De IJslander was daarna niet doortastend genoeg bij twee kansen, maar had bij de derde succes met buitenkantje rechts.

Kort na rust dwong ADO drie corners af en bij de derde nam Milan van Ewijk de bal op de slof: 1-1. ADO kon maar even genieten: Jesper Karlsson scoorde na een slippertje van Peet Beijen.

Dure misser AZ

Gudmundsson miste na zeventig minuten een kans voor open doel. Een dure misser bleek in de 87ste minuut, toen Kramer de 2-2 scoorde.