Medewerkers van de EOD gingen in een speciaal bompak het pand binnen
NOS NieuwsAangepast

Waarschijnlijk explosieve stof gevonden in kelderbox Den Bosch

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in een kelderbox van een appartementencomplex in Den Bosch een waarschijnlijk explosieve stof aangetroffen. Specialisten hebben de stof veiliggesteld en op een andere locatie vernietigd, zegt de politie.

Om welke stof het precies gaat, is niet bekendgemaakt. Volgens de politie laat het onderzoeksbelang "niet toe te melden wat en hoeveel het was". Het onderzoek gaat in de ochtend verder.

De politie kreeg zondagmiddag een melding over een explosieve stof in het pand. Daarop werd de omgeving afgezet en vervolgens ook de EOD ingeschakeld. Die deed onderzoek in onder meer de kelderbox. Het appartement dat bij de kelderbox hoort is ook onderzocht en veilig bevonden, zegt de politie.

27 appartementen in de Schutskampstraat en een naastgelegen moskee zijn vanwege het onderzoek urenlang ontruimd geweest. Aan het einde van de avond mochten de bewoners terug naar hun woningen. Zo'n veertig mensen hadden toen volgens de politie al elders onderdak gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl