Gehavend PSV lijdt bij Vitesse eerste competitienederlaag

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PSV

PSV heeft voor het eerst in zijn historie verloren in de Gelredome. De zwaar gehavende Eindhovenaren gingen met 2-1 onderuit bij Vitesse en gingen zo ook voor het eerst dit seizoen onderuit in de eredivisie.

Omdat zes spelers, onder wie aanvoerder Denzel Dumfries, wegens een coronabesmetting in quarantaine zitten, had PSV-trainer Roger Schmidt nog maar weinig smaken over in Arnhem. Op de bank zaten met Donyell Malen, Adrian Fein en Nick Viergever slechts drie veldspelers.

Goal Rasmussen

Het onsamenhangende PSV kreeg al snel een tegentreffer om de oren. Jacob Rasmussen klopte Olivier Boscagli in de lucht en kopte een corner van Maximilian Wittek binnen. Na bijna een half uur spelen stuitte Vitesse-middenvelder Sondre Tronstad in kansrijke positie op doelman Yvon Mvogo.

PSV, ook zonder de lichtgeblesseerde Mario Götze, kon daar voor rust maar weinig tegenover stellen. Ryan Thomas zette keeper Remko Pasveer even aan het werk met een schot en kort voor de pauze zag de veelbesproken Mohamed Ihattaren zijn inzet naast gaan.

Mohammed Ihattaren

De Eindhovenaren kwamen sterk uit de kleedkamers. Pasveer moest zich strekken bij een vrije trap van Philipp Max. Even later was het toch raak toen Boscagli uit een hoekschop scoorde met zijn hoofd.

Vitesse rechtte snel de rug en nam via Loïs Openda weer de leiding. De Belg leek op aangeven van Wittek de 2-1 in buitenspelsituatie te maken, maar de VAR bood uitsluitsel na het trekken van de digitale lijnen.

Nijhuis annuleert penalty

In de slotfase probeerde PSV, met invaller Malen, de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet, ook omdat scheidsrechter Bas Nijhuis diep in blessuretijd na een toegekende penalty naar de kant werd geroepen door de VAR. Eliazer Dasa zou een overtreding op Jorrit Hendrix gemaakt hebben, maar Nijhuis kwam daar na beraad op terug.

PSV leed zo de eerste competitienederlaag dit seizoen. Vitesse passeerde de Brabanders op de ranglijst (15 tegenover 13 punten) en staat nu tweede.