Ronald Koeman

Koeman verliest met Barcelona in vermakelijke Clásico van Real Madrid

In een zeer vermakelijke El Clásico heeft Ronald Koeman met FC Barcelona verloren van Real Madrid. In de Catalaanse hoofdstad had de thuisploeg kansen genoeg, maar was het Real Madrid dat met 3-1 won.

De wedstrijd in een leeg Camp Nou had niet lang nodig om los de komen. Na een mooie aanval opende Federico Valverde al na vijf minuten de score namens Real Madrid. Enkele minuten later was het alweer gelijk toen Ansu Fati raak schoot na een mooie actie van Jordi Alba. De 17-jarige aanvaller werd zo de jongste doelpuntenmaker ooit in een Clásico.

Ook na de spectaculaire openingsfase bleven beide topploegen op zoek naar doelpunten via grote kansen voor Lionel Messi en Karim Benzema. Na een half uur schreeuwde Barcelona om een penalty na een wilde tackle van Casemiro, maar de VAR zag er niets in.

Frenkie de Jong in actie tegen Real Madrid

Na rust kwam Barcelona, waar Frenkie de Jong en Sergiño Dest de hele wedstrijd speelden, scherper uit de kleedkamer en kreeg het onder andere via Philippe Coutinho de kans om op voorsprong te komen.

Het waren echter de Madrilenen die op 2-1 kwamen. Na vasthouden van Clément Lenglet schoot Sergio Ramos zelf de strafschop (gegeven door de VAR) binnen.

Barca-doelman Neto voorkwam vervolgens erger voor de thuisploeg met enkele knappe reddingen. In de laatste minuut zorgde Luka Modric voor de eindstand.

Dankzij de zege klimt Real Madrid naar de koppositie in Spanje. Met zeven punten uit vijf duels staat Barcelona tiende.

De wedstrijd tussen de twee Spaanse grootmachten was de eerste sinds de corona-uitbraak. De in Barcelona woonachtige journalist Edwin Winkels heeft de stad nooit nog zo gezien tijdens een wedstrijd tegen de aartsrivaal:

El Clásico in corona-tijdperk: een leeg stadion, lege straten en lege terrassen