De verpleging van een coronapatiënt in Tilburg
NOS NieuwsAangepast

8669 nieuwe besmettingen, maar cijfers zijn door storing niet compleet

Het RIVM heeft om 17.00 uur cijfers gepubliceerd van het aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat het veel later is dan gebruikelijk komt door een technische storing bij de GGD's, waardoor de cijfers die het instituut vandaag meldt ook niet compleet zijn. Het aantal bevestigde gevallen valt daardoor nu lager uit, maar morgen zal het aantal waarschijnlijk juist hoger zijn, stelt het RIVM.

Uit de niet-complete cijfers blijkt dat er bij het RIVM 8669 nieuwe bevestigde coronabesmettingen zijn gemeld. Waarschijnlijk loopt het aantal besmettingen dat vandaag niet is meegeteld in de honderden, verwacht het RIVM.

Verder zijn de cijfers van gisteren aangepast. Gisteren werden voor het eerst 10.000 nieuwe besmettingen geregistreerd, maar dat aantal is bijgesteld naar 9996.

284 opnames op verpleegafdelingen, 52 erbij op de IC

Er zijn 284 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 36 nieuwe opnames meer dan gisteren. De cijfers van het LCPS zijn wel compleet.

Op de intensive care werden 52 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 9 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2115 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2073), van wie 501 op de IC (gisteren: 472). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

55 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 55 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 47 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 41 doden per dag, tegen 24 doden per dag een week eerder. Ook deze cijfers zijn compleet.

Sommige overlijdens waren niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl