In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Teststraat Breda beklad, medewerkers uitgescholden

Bij een coronateststraat in Breda zijn borden vernield en beklad. 'Covid = hoax,', was onder meer met graffiti op borden geschreven. Ook zijn een verkeersregelaar en mensen die zich lieten testen uitgescholden en geïntimideerd.

Het gaat om de teststraat bij het Amphia Ziekenhuis. Paul Depla, burgemeester van Breda, is niet te spreken over de actie. "Te triest voor woorden. Toon respect voor onze mensen in de zorg", schrijft hij op Twitter.

"Een man en een vrouw kwamen samen met een hond langslopen en begonnen te roepen dat corona nep is", zegt de coördinator van de teststraten over de scheldpartijen tegen Omroep Brabant. Het stel kwam rond 10.30 uur het terrein op en liep langs de tent waar testen worden afgenomen. "Ze begonnen te schelden en een verkeersregelaar uit te dagen. Mensen in de wachtrij voelden zich bedreigd."

Het is volgens hem niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. "Er zijn vorige week zondag ook borden vernield. Halverwege de week zijn ze ook uit de grond getrokken en werd iets geroepen. Maar nog niet in de mate zoals nu."

Teststraat Breda

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die in Breda woont, reageert verontwaardigd. "Koekwauzen. Het virus is de vijand, niet de mensen in de zorg. Die staan nondeju elke dag buiten om te zorgen dat jij weet of je besmet bent."

Bij de teststraat komt extra toezicht. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De bekladde en vernielde borden zijn volgens de GGD schoongemaakt of vervangen door de gemeente. De teststraat in Breda blijft gewoon open.

Advertentie via Ster.nl