Kenley Jansen, Max Muncy, Austin Barnes en Justin Turner vieren de overwinning op Tampa Bay Rays Pro Shots

Los Angeles Dodgers is in de World Series opnieuw op voorsprong gekomen. De zesvoudig kampioen won met 6-2 van Tampa Bay Rays en leidt nu in de best-of-seven-serie om de Amerikaanse honkbaltitel met 2-1.

Werper Walker Buehler was de uitblinker bij de Dodgers. Hij stond in zes innings maar drie honkslagen en één run toe.

In de negende inning kwam Kenley Jansen op de heuvel om de zege veilig te stellen. Na twee uit zag hij Randy Arozarena nog wel scoren met een homerun, maar verder liet de Curaçaoënaar het niet komen.

Jansen lijkt precies op tijd weer in topvorm te zijn. Hij kende deze play-offs een moeilijke periode, raakte zelfs zijn plaats als closer (de werper die het karwei af moet maken) even kwijt, maar heeft zich inmiddels prima herpakt.

Kenley Jansen in actie tegen Tampa Bay Rays Pro Shots

Van zijn laatste 43 worpen waren er 34 in de slagzone. Vrijdagavond was hij goed voor een worp van 153,2 kilometer per uur, zijn snelste worp in bijna twee maanden, en waren elf van de vijftien worpen goed voor een slag.

Het enige vlekje op zijn optreden was de homerun van Arozarena. Voor de 25-jarige buitenvelder van Tampa Bay was het sinds het einde van het reguliere seizoen al zijn achtste homerun, een evenaring van het record van Barry Bonds (2002), Carlos Beltran (2004) en Nelson Cruz (2011).

De Dodgers leidden na een homerun van Justin Turner, een honkslag van Max Muncy (twee punten), een opofferingsslag van Austin Barnes en een honkslag van Mookie Betts al na vier innings met 5-0.

Tampa Bay deed met een tweehonkslag van Willy Adames iets terug in de vijfde inning, maar Barnes bracht een inning later de marge weer op vijf met een homerun.

Zaterdag volgt het vierde duel. Alle wedstrijden van de World Series worden dit jaar in Arlington (Texas) gespeeld.

STER reclame