Beeld uit de video van de vechtpartij in Vlissingen Omroep Zeeland

De Zeeuwse politie heeft vijf jongens van 13 tot 15 jaar uit Vlissingen opgepakt. Zij worden ervan verdacht dat ze een jongen van 15 jaar in elkaar geschopt en geslagen hebben. Dat meldt Omroep Zeeland.

Een filmpje van de aanval van afgelopen maandag circuleert op sociale media. Op de video is te zien dat het slachtoffer door de groep wordt aangesproken. Een van de jongens geeft hem plotseling een klap in het gezicht, waarna de rest van de groep op hem inslaat.

Het schoppen en slaan gaat zo'n tien seconden door, tot een vrouw komt aanrennen en de groep jongens ervandoor gaat. Op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd.

De politie vraagt in een persbericht om niet voor eigen rechter te spelen, omdat de zaak hoog wordt opgenomen en grondig wordt onderzocht. Ook vraagt de politie mensen het filmpje te verwijderen van hun socialemedia-account.

Het 15-jarige slachtoffer is medisch onderzocht, hij zou het naar omstandigheden goed maken.

De aangehouden jongens zijn gisteren en vandaag gehoord en in afwachting van hun rechtszaak vrijgelaten. De politie verwacht dat er nog meer aanhoudingen volgen.

STER reclame