NOS NieuwsAangepast

Eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro voor horeca

  • Marleen de Rooy

    Politiek verslaggever

  • Marleen de Rooy

    Politiek verslaggever

Er komt een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn. Zij krijgen een bedrag van 2,75 procent van het verlies aan omzet. Gemiddeld komt de extra uitkering dan uit op 2500 euro, melden Haagse ingewijden. De maatregel maakt deel uit van aanpassingen van het derde steunpakket van het kabinet. Verder wordt het aantal bedrijven dat in aanmerking komt voor de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) verder uitgebreid.

Nu vallen sommige sectoren tussen wal en schip, zoals toeleveranciers en transportbedrijven. Om ook hen te ondersteunen, komen straks alle bedrijven die meer dan 30 procent omzetverlies hebben in aanmerking voor een tegemoetkoming. Die kan oplopen tot 90.000 euro en is bedoeld om vaste lasten zoals huur en de energierekening te kunnen betalen.

De details worden dit weekend verder uitgewerkt en maandag worden de regelingen gepresenteerd.

Het kabinet heeft de afgelopen dagen met diverse betrokkenen over de uitbreiding gepraat. Ministers voerden onder meer overleg met sociale partners en ook met oppositiepartijen. Het gaat dus om aanpassingen; er komt geen heel nieuw steunpakket. Het meest recente pakket, dat sinds 1 oktober loopt, is volgens het kabinet al bedoeld om "mee te veren"; het zou ook nieuwe strengere coronabeperkingen moeten kunnen opvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl