Madeleine van Toorenburg in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Van Toorenburg (CDA) stopt na 14 jaar als Kamerlid

Madeleine van Toorenburg van het CDA keert na de verkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer. "Het is nu goed", zegt ze in een interview met het AD. Met haar vertrek zegt de vicevoorzitter van de CDA-fractie plaats te willen maken voor nieuw talent.

"Ik heb in mijn veertien jaar gezien dat mensen niet aan de beurt kwamen die een goed Kamerlid zouden zijn geweest", citeert de krant haar. "Het CDA moet een levendige partij blijven waarvan mensen denken: als ik mijn schouders eronder zet, kan ik Kamerlid worden."

Wat ze na 17 maart gaat doen, weet ze nog niet. Volgens het AD heeft ze met partijvoorzitter Rutger Ploum gesproken over lidmaatschap van de Eerste Kamer. Een andere mogelijkheid die Van Toorenburg noemt is rechter worden.

Ze staat in de krant ook stil bij het lijsttrekkerschap van Hugo de Jonge bij de komende verkiezingen. "Ik denk dat het een pittige kluif wordt, omdat Hugo ook nog de coronaminister is. Dus ik denk dat het heel goed is dat Pieter nu naast hem loopt. We hebben toch een soort duolijsttrekker, een echte en een nummer twee", zegt ze over de tweede plek op de lijst van Pieter Omtzigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl