In Londen is de strafzaak begonnen die Boris Becker zeven jaar in de gevangenis kan doen belanden. Met donkere kringen onder zijn ogen kwam de 52-jarige gevallen tennisheld op krukken de rechtszaal binnen.

Op krukken woont Becker strafzaak bij: moet hij zeven jaar de cel in?

Bij aankomst werd Becker gevraagd of alles goed met hem gaat. "Ja", was het korte antwoord. Kalm noemde hij zijn naam en geboortedatum en hij stelde op alle fronten onschuldig te zijn.

Becker wordt ervan verdacht bij zijn faillissement voor miljoenen aan inkomsten achter te hebben gehouden. Er liggen negentien aanklachten, die voor een maximale celstraf van zeven jaar staan.

Rijke tenniscarrière

Op zijn zeventiende won Becker al Wimbledon. In zijn rijke carrière kwamen daar nog vijf grandslamtitels bij. De Duitser was het eerste 'servicekanon' in het moderne tennis en stond zeventien weken op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Zijn tenniscarrière verpestte wel zijn enkel, daarom loopt Becker moeilijk.

Het tennisleven van Boris Becker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zijn privéleven verliep even turbulent als dramatisch. Zo eindigden zijn twee huwelijken in een scheiding en moest hij in 2001 toegeven dat hij een buitenechtelijk kind had verwekt bij een Russisch fotomodel. Als zakenman kende hij ook geen succes. Verkeerde investeringen, kostten hem veel geld.

Van 150 miljoen is niets meer over

Ooit had Becker een vermogen van 150 miljoen euro. Daar is niets meer van over. Drie jaar geleden werd hij failliet verklaard. De rechter in zijn zaak is Deborah Taylor. Zij veroordeelde Julian Assange vorig jaar tot vijftig weken cel na het schenden van zijn borgtochtvoorwaarden.

Hoelang het proces van Becker zal duren, is nog niet bekend.

STER reclame