Van der Poel smakt in de berm in Brugge-De Panne Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mathieu van der Poel heeft een lichte hersenschudding overgehouden aan zijn val in de Driedaagse Brugge-De Panne. De renner van Alpecin zal donderdagochtend opnieuw onderzocht worden.

De kersverse winnaar van de Ronde van Vlaanderen belandde woensdag in de berm en vloog een diepe greppel in, juist op het moment dat hij in de kopgroep naar voren probeerde te schuiven.

Zijn ploegleider Christophe Roodhooft verklaarde na afloop dat zijn renner geplaagd werd door harde windvlagen. "Op het laatste stukje met zijwind werd Mathieu van de weg gereden. De mannen van Deceuninck-Quick Step probeerden alles op de kant te zetten en hij zal naast de weg geschoten zijn. Erg ongelukkig voor hem", aldus Roodhooft bij Sporza.

Van der Poel lag enkele minuten in de greppel alvorens hij door zijn ploegleiders overeind geholpen werd. Hij krabbelde vervolgens zelf weer op en stapte daarna in de volgwagen. Van der Poel stond wankel op zijn benen en maakte een licht aangeslagen indruk.

Roodhooft vermoedde direct al dat Van der Poel een hersenschudding had. "Hij spreekt heel erg over een pijnlijke nek, hoofdpijn en hij voelt zich heel misselijk. Hij is waarschijnlijk echt op zijn hoofd gevallen."

Laatste koers

De Driedaagse Brugge-De Panne was voor Van der Poel de laatste koers van het wegseizoen. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Yves Lampaert.

Vanwege de harde wind was de lokale lus rond De Panne ingekort. Daardoor was de koers 13 kilometer korter.

STER reclame