NOS NieuwsAangepast

Toch fors meer nieuwe coronabesmettingen: 8764, 589 meer dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8764 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 589 meer dan gisteren, toen het instituut nog 8182 nieuwe besmettingen meldde. Het RIVM sprak gisteren van "een minder sterke stijging" van het aantal besmettingen en de hoop bestond zelfs dat er de komende week een duidelijke afvlakking te zien zou zijn.

Er zijn 232 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive care werden 52 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

In totaal liggen er nu 1943 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1859), van wie 450 op de IC (gisteren: 419). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

59 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 59 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 46 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 30 doden per dag, tegen 21 doden per dag een week eerder.

Door achterstanden bij de GGD worden doden niet altijd direct doorgegeven. Sommige sterfgevallen waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Amsterdam, namelijk 751. Ook in Rotterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 473 en 293.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl