Feyenoord viert een treffer tegen ADO Den Haag
NOS Voetbal

Feyenoord dankbaar voor solidariteit bij presentatie rode jaarcijfers

Feyenoord heeft over het afgelopen boekjaar een verlies geleden van 6,7 miljoen euro. Met een eigen vermogen van 18,6 miljoen euro blijven de Rotterdammers wel tot de financieel gezonde clubs behoren in Nederland.

Ajax en PSV presenteerden eerder wél zwarte cijfers over het afgelopen boekjaar, maar die waren mede te danken aan uitgaande transfers. Feyenoord kiest er volgens financieel directeur Pieter Smorenburg bewust voor de huidige selectie bij elkaar te houden en gericht te investeren. En de huidige situatie laat dat ook toe.

Feyenoord schat dat de coronacrisis de club zo'n 2,5 miljoen euro heeft gekost. En dat valt volgens Smorenburg relatief mee.

'Enorm dankbaar'

"Zowel de supporters als onze zakelijke relaties hebben Feyenoord enorm geholpen, door massaal af te zien van de compensatie voor niet gespeelde wedstrijden. Mede daardoor hebben we het negatieve financiële effect van corona voor dit boekjaar nog enigszins beperkt kunnen houden. We zijn daar enorm dankbaar voor."

Zonder de activiteiten op de transfermarkt noteert Feyenoord zelfs een plus van ruim vijf ton. De omzet steeg naar 73 miljoen euro.

Orkun Kökcü vertegenwoordigt de hoogste transferwaarde bij Feyenoord

Buiten het eigen vermogen hebben de Rotterdammers ook een aantal spelers achter de hand die op dit moment een grote transferwaarde vertegenwoordigen. Orkun Kökcü, Marcos Senesi en Steven Berghuis worden door de database Transfermarkt.de ieder ruim boven de 10 miljoen euro geschat.

De club hoopt dat sportieve successen voor meer aantrekkingskracht zorgen, ook al durft Smorenburg zich aan geen enkele voorspelling te wagen in deze onzekere tijden. "We zijn een flexibele, strijdlustige en nog steeds gezonde organisatie", besluit hij met trots.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl