Mede dankzij een homerun van Enrique Hernandez bereikt Los Angeles Dodgers de World Series ProShots

De World Series, de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie, gaan tussen Tampa Bay Rays en Los Angeles Dodgers. De Dodgers plaatsten zich vannacht voor de World Series door in de beslissende zevende wedstrijd van de finale van de National League nipt te winnen van Atlanta Braves (4-3).

Na vijf innings gingen de Braves, de ploeg van Ozzie Albies, nog met 3-2 aan de leiding. Twee late homeruns maakten daarna voor de Dodgers het verschil. Enrique Hernandez bracht de stand in de zesde inning in balans (3-3), waarna Cody Bellinger een inning later de beslissende dreun uitdeelde.

Kenley Jansen hoefde niet in actie te komen voor de ploeg uit Los Angeles, die na vier finalewedstrijden nog tegen een 3-1 achterstand aan had gekeken.

De Dodgers waren twintig keer eerder van de partij in de World Series. Het resulteerde in zes titels, waarvan de laatste alweer dateert uit 1988. In 2017 en 2018 werd de finale verloren.

World Series beginnen dinsdag

Tampa Bay Rays bereikte de World Series al op zondag. De ploeg uit Florida was in de finale van de American League in de best-of-7-serie met 4-3 te sterk voor Houston Astros. De eerste wedstrijd van de World Series is dinsdag in Texas.

STER reclame