NOS Voetbal

Tegenvallend Feyenoord lijdt puntenverlies tegen Sparta

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord is in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam niet verder gekomen dan een teleurstellend gelijkspel. Het povere treffen eindigde in 1-1, waardoor de koppositie in het geding is.

De ploeg van Dick Advocaat staat nu op elf punten uit vijf wedstrijden, terwijl Sparta, na de spectaculaire 4-4 tegen AZ, zijn tweede puntje sprokkelde dit eredivisieseizoen.

"Het was een vreemde wedstrijd, met heel veel inzet en slordig voetbal. Dan kan ik wel leven met 1-1", aldus Advocaat. "Het was bij ons een beetje op hoop van zegen. Sparta stond tactisch sterk en deed het goed. Zij hebben geprofiteerd van een minder duel van onze kant."

Bekijk hieronder het volledige interview met Advocaat. Ook Steven Berghuis en Sparta-trainer Henk Fraser komen aan het woord.

De eerste helft in De Kuip bood weinig vertier. Een inzet van Mark Diemers werd nog wel door Michael Heylen voor de lijn weggehaald. Steven Berghuis zag enkele pogingen, waaronder een vrije trap, over het doel verdwijnen.

Jens Toornstra kwam na een onbesuisde tackle op Abdou Harroui goed weg met een gele kaart en was daardoor in staat om Ridgeciano Haps pal voor rust te zien scoren. Haps drukte af met rechts, zag zijn schot door de benen van Tom Beugelsdijk gaan en verraste daarmee doelman Benjamin van Leer.

ProShots
Ridgeciano Haps viert de 1-0

Sparta herstelde na de pauze snel het evenwicht. Uros Spajic tikte Harroui op de hak in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kevin Blom legde de bal aanvankelijk erbuiten, maar na interventie van de VAR kregen de gasten een penalty toebedeeld. Lennart Thy schoot vervolgens raak.

Na het uitvallen van Leroy Fer (hamstringblessure) en de entree van Lutsharel Geertruida, Nicolai Jørgensen (voor Bryan Linssen) en George Johnston (voor Diemers) trachtte Feyenoord puntenverlies te voorkomen.

Spajic maakte zijn fout bijna goed, maar zijn kopbal uit een corner van Berghuis verdween net naast het doel van Van Leer.

Daar bleef het bij, want het tegenvallende Feyenoord was simpelweg niet bij machte om Sparta te vellen. Deroy Duarte kreeg aan de overzijde zelfs de grootste kans. Hij stuitte in de laatste seconden op Justin Bijlow.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl