Kelderman heeft ook na tijdrit roze trui nog in zicht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wilco Kelderman heeft goede zaken gedaan in de veertiende etappe van de Giro d'Italia. De nummer twee van het klassement gaf in de individuele tijdrit over 34,1 kilometer slechts 0.16 toe op klassementsleider João Almeida.

Kelderman liep wel uit op zijn naaste belagers Pelle Bilbao, Domenico Pozzovivo en Vincenzo Nibali.

Kelderman bracht met 44.27 de negende tijd op de klokken, Almeida werd zesde. De Portugees kwam wel iets steviger in het roze en heeft nu 56 seconden voorsprong op Kelderman.

Gemengde gevoelens bij Kelderman: 'Denk dat ik heel goede tijdrit heb gereden'

Filippo Ganna was, zoals verwacht, oppermachtig in de tijdrit. De Italiaanse wereldkampioen, die ook al de eerste tijdrit van deze Giro had gewonnen, finishte na 42.40. Rohan Dennis werd tweede op 0.26.

Winnaar van de dag was de Amerikaan Brandon McNulty, die met 43.49 derde werd in de tijdrit en in het klassement van de elfde naar de vierde plaats klom.

Het parcours in de prosecco-regio Veneto was heuvelachtig, met na 6 kilometer de Muro di Cà del Poggio (1,1 kilometer à 12,3 procent, met een venijnig stuk van 19 procent) en aan het einde, na een afdaling, een oplopende finishstraat.

Ganna was bij het eerste tussenpunt, bovenop het colletje, 0.01 sneller dan zijn ploeggenoot Dennis en liep in het vervolg alleen maar verder uit.

Kelderman, op de openingsdag 68ste in de tijdrit over 15 kilometer, maakte nu een prima indruk en vergrootte in het klassement zijn voorsprong op Bilbao, Nibali en Pozzovivo tot meer dan een minuut.

Uitslag en stand na etappe 14

STER reclame