Politie onderzoekt sporen in Beatrixpark Michiel van Beers

Voor de tweede dag op rij is de politie met veel agenten aanwezig geweest in de Utrechtse wijk Lunetten. De politie kwam in actie na twee meldingen over een verdachte situatie. Zowel gisteravond als vanochtend werd er in de wijk een man gezien die zich verdacht gedroeg.

Via Burgernet was kort voor 08.00 uur een melding verspreid om uit te kijken naar een man op een fiets. Het ging om een persoon in donkere kleding, onder meer een trui met capuchon.

Een woordvoerder van de politie kon tegen RTV Utrecht nog niet vertellen waar de verdachte situatie zich precies afspeelde en wat er is gebeurd. Er is tot nu toe niemand aangetroffen en inmiddels is de actie ook beëindigd.

Volgens een getuige was er vanochtend veel politie op de been en werden ook omwonenden gehoord. Ook vloog er enige tijd een helikopter boven de wijk en was een deel van het Beatrixpark afgezet met linten.

Miechiel van Beers

Het is de laatste weken onrustig in de Utrechtse wijk, omdat er mogelijk een vrouwenbelager actief is. Eind vorige maand werden twee vrouwen lastiggevallen in het Beatrixpark: eerst op maandag 21 september, daarna op 26 september, waarbij een vrouw werd mishandeld.

De politie weet nog niet of de verdachte situatie van gisteravond en vanochtend iets te maken heeft met die eerdere incidenten.

STER reclame