Lege terrassen op het Plein in Den Haag na 22.00 uur
NOS Nieuws

Ergernis over feestje op Plein Den Haag: 'Egoïstisch' en 'hufterig'

De gemeente Den Haag gaat onderzoeken welke stappen ze kunnen nemen tegen de mensen die een feestje vierden tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. Terwijl politici debatteerden over de nieuwe maatregelen was even verderop een feestje aan de gang bij een horecazaak. Op sociale media doken beelden op van een partytent met daarin mensen die de laatste openingsdag van de horeca aan het vieren waren.

Ook BBC-correspondent Anna Holligan was in Den Haag en verbaasde zich over het feestje, dat in strijd is met toen geldende coronaregels.

Binnen debat over de coronaregels, buiten feest zonder regels

Rond 22.00 uur greep de politie in. Hoeveel mensen op dat moment bij de horecazaak waren en of er boetes zijn uitgedeeld is onduidelijk. Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag vindt het feestgedruis "volstrekt onverantwoord".

"Deze mensen hebben lak aan hardwerkende medewerkers in de zorg, patiënten die op de IC liggen of van wie een operatie nu wordt uitgesteld", zegt Van Zanen. "Natuurlijk willen mensen weer feesten, maar door dit soort egoïstisch gedrag duren de maatregelen alleen maar langer. Zo raak je jezelf, anderen en ondernemers ook alleen maar harder."

De gemeente gaat ook kijken of stappen mogelijk zijn tegen de eigenaar van de horecazaak.

En vanochtend reageren bezoekers van een markt op het plein bij de Tweede Kamer ook verontwaardigd:

'Het is een schandalige zaak'

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt het feest, dat vlak bij het Tweede Kamergebouw aan de gang was, een "hufterige" actie. In het Kamerdebat zei hij: "Het laat zien dat we nog een lange weg te gaan hebben om met z'n allen corona aan te pakken. Dit is echt een hele hufterige actie naar al die ondernemers die daar de dupe van zijn."

Ook in andere steden was het kort voor sluitingstijd nog druk rondom horecagelegenheden. Zo werd in de Witte de Withstraat in Rotterdam één minuut voor de sluiting luidkeels You'll Never Walk Alone gezongen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl