Andes Peru Adventure Cusco
NOS NieuwsAangepast

Japanner mag Machu Picchu zien na zeven maanden wachten

Een Japanner die vanwege de coronamaatregelen al bijna zeven maanden vastzit in Peru is bij hoge uitzondering toegelaten tot Machu Picchu. De populaire attractie is gesloten voor toeristen, maar werd speciaal opengesteld voor Jesse Takayama.

"Hij is naar Peru gekomen om daar naar binnen te kunnen", zei cultuurminister Alejandro Neyra. Takayama mocht onder begeleiding van het hoofd van het park de ruïnes van de Incastad bewonderen.

Voor Takayama was het een droom die uitkwam:

Japanner na zeven maanden eindelijk naar machu Picchu

Takayama had in maart een toegangskaartje bemachtigd. Hij wilde maar een paar dagen in Peru blijven, maar toen sloot het land zijn grenzen. "Dit is zo fantastisch, bedankt!", zegt hij in een video die op de top van de Machu Picchu werd opgenomen.

De attractie gaat volgende maand weer open voor toeristen uit binnen- en buitenland, zei de minister, overigens zonder een concrete datum te noemen. Dan wordt 30 procent van het normale maximum van 675 mensen per dag toegelaten tot het UNESCO-Werelderfgoed. "We zitten nog midden in de pandemie" aldus Neyra. "We zullen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl