NOS Nieuws

Een brief versturen kost volgend jaar 96 cent

De vakantiekaarten kunnen dit jaar nog voor 91 cent binnen Nederland op de post, maar vanaf 1 januari 2021 kost een postzegel 96 cent. De Autoriteit Consument en Markt heeft het nieuwe tarief goedgekeurd.

Het voorstel voor de tariefverhoging kwam van PostNL, uiteindelijk zijn het de overheid en toezichthouder die bepalen hoeveel de postzegelprijs mag stijgen. PostNL voert voor Nederland namelijk de Universele Postdienst uit, die waarborgt dat iedereen in Nederland post kan blijven versturen en ontvangen.

Daarvoor moet het bedrijf een landelijk dekkend bezorgnetwerk onderhouden. Die kosten blijven gelijk, maar tegelijk versturen Nederlandse consumenten en bedrijven minder brievenbuspost waardoor de inkomsten al jaren dalen. Om toch uit de kosten te komen, mag PostNL dan de prijs van een postzegel verhogen.

Het tarief voor het versturen van binnenlandse pakketten blijft gelijk met 7,25 euro. Het versturen van een aangetekende brief kost volgend jaar 9,05 euro, dat is 0,25 euro meer dan dit jaar. Een brief naar het buitenland kost 1,55 euro en is daarmee 5 cent duurder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl