Engeland houdt België onder de duim, Kroatië klopt Zweden

Engeland neemt koppositie in groep 4 over van België na 2-1 zege

Engeland heeft in de Nations League de leiding in groep 4 overgenomen van België, door de Rode Duivels in een leeg Wembley met 2-1 te verslaan.

Twee benutte strafschoppen hielden Engeland en België in de eerste helft in evenwicht. Eerst werd Romelu Lukaku door Eric Dier onhandig in het zestienmetergebied onderuitgeschoffeld. Lukaku ging zelf achter de bal staan en maakte zijn dertiende treffer in de laatste elf interlands voor België. Dat was na een kwartier spelen.

Twintig minuten later zette de onlangs met een koninklijke onderscheiding geëerde Marcus Rashford de landen weer op gelijke hoogte. Thomas Meunier trok Jordan Henderson onderuit en Rashford benutte de toegekende strafschop.

Curieus doelpunt

Een curieus doelpunt van Mason Mount leidde de zege van Engeland in. Zijn schot van binnen het strafschopgebied werd aangeraakt door Toby Alderweireld en draaide - vol effect - pardoes over doelman Simon Mignolet heen.

In de slotfase bleef een offensief van België uit, op een mogelijkheid van Yannick Carrasco na. Engeland kreeg kansen op de 3-1 via Harry Kane en nog eens Rashford, maar de stand bleef 2-1.

Andrej Kramaric schiet de winnende treffer binnen.

In groep 3 was Kroatië met 2-1 te sterk voor Zweden. In Zagreb kwam Kroatië na een halfuur spelen op voorsprong via Nikola Vlasic na een snelle uitbraak. In de tweede helft deed oud-speler van PSV en FC Groningen Marcus Berg wat terug door de 1-1 te maken.

Een punt was de Zweden echter niet gegund. In de slotfase profiteerde Andrej Kramaric van klungelig verdedigen in de Zweedse defensie en schoot zijn land naar de winst.