NOS Sport

Hamilton evenaart Schumacher met 91ste zege, Verstappen tweede

Lewis Hamilton heeft met zijn 91ste overwinning in de Formule 1 recordhouder Michael Schumacher geëvenaard. De Brit boekte bij de GP Eifel zijn zevende zege van dit seizoen, met Max Verstappen in zijn kielzog.

Hamilton is dit jaar zo dominant in zijn Mercedes dat het wel heel gek moeten lopen wil hij in de resterende zes races niet nog een zege behalen en alleen recordhouder worden.

Ontroerend moment

Na de race kreeg Hamilton een helm van Schumacher overhandigd uit handen van Mick Schumacher, de zoon van het Duitse race-icoon.

"Ach", stotterde Hamilton toen hij zag wat er ging gebeuren. "Ik was idolaat van Schumacher, ik weet niet wat ik moet zeggen."

'Hamilton met helm Schumacher emotioneel moment voor veel mensen'

Op het Nürburgring-circuit in Duitsland eindigde Verstappen in zijn Red Bull-wagen als tweede achter Hamilton, die al vroeg in de race zijn Finse teamgenoot en koploper Valtteri Bottas zich zag verremmen en later zelfs met motorpech zag uitvallen.

Verstappen rijdt in laatste ronde snelste tijd

Zoals gebruikelijk dit seizoen reden Hamilton en Verstappen weg bij de rest van het veld. Lando Norris bracht in ronde 46 met het parkeren van een kapotte McLaren nog de safetycar de baan op, maar ook bij de herstart behield Hamilton de leiding.

In de laatste ronde snoepte Verstappen de Brit nog wel de snelste rondetijd af, waardoor hij een extra WK-punt veroverde.

Max Verstappen

Niet alleen Hamilton kreeg een record bij geschreven, ook Kimi Räikkönen. De 40-jarige Fin van Alfa Romeo deed voor de 323ste keer mee aan een Formule 1-race en ging daarmee Rubens Barrichello voorbij.

Ricciardo bezorgt Abiteboul tatoeage

Daniel Ricciardo eindigde op de derde plaats en hijgde Verstappen in het slot van de race in de nek, maar de Australiër van Renault moest genoegen nemen met de derde plek.

De podiumplaats van Ricciardo betekent dat Renault-teambaas Cyril Abiteboul een tatoeage moet nemen. Dat was de inzet van een weddenschap tussen de twee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl