Nico Hülkenberg tijdens het raceweekend van de GP van de Eifel Getty Images

Nadat op vrijdag de eerste twee vrije trainingen waren afgeblazen, is de derde vrije training voor de Grand Prix van de Eifel op zaterdag wel doorgegaan.

Maar naast dat de auto's weer hun rondjes konden rijden was het grootste nieuws van de dag dat Nico Hülkenberg bij Racing Point de plaats inneemt van de zieke Lance Stroll.

Dichte mist was vrijdag de grote spelbreker in Duitsland. Vanwege het verminderde zicht moesten de medische helikopters aan de grond blijven waarna de organisatie besloot de auto's binnen te houden.

Lance Stroll AFP

Uiteindelijk kwamen er zaterdag negentien coureurs in actie op de Nürburgring, want Racing Point-coureur Lance Stroll bleef noodgedwongen binnen. De Canadees voelde zich volgens zijn team "niet zo lekker" en werd zodoende aan de kant gehouden. Het is niet duidelijk of Stroll besmet is met het coronavirus. Hij testte eerder deze week nog negatief voor Covid-19.

Na de sessie bleek Stroll te ziek om nog in actie te komen dit raceweekend, waardoor Nico Hülkenberg zijn race-overall weer mag aantrekken voor de kwalificatie van 15.00 uur.

De Duitser verving eerder dit jaar Sergio Pérez bij de twee grands prix op Silverstone toen de Mexicaan enige tijd uit de roulatie was vanwege besmetting met het coronavirus.

Hülkenberg was als analist voor de Duitse tv-zender RTL aanwezig op het circuit en kreeg van autosportfederatie FIA dispensatie om de plaats van Stroll in te nemen.

Ferrari's snel in training

Op zaterdag waren de weersomstandigheden een stuk beter en de organisatie had ook maatregelen genomen mocht mist alsnog roet in het eten gooien.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kwam uiteindelijk tot de snelste tijd, voor ploeggenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen, die geen rondes reed toen de baan de optimale temperatuur had, kwam tot de vierde tijd.

Opvallend waren de derde en vijfde tijd voor de Ferrari's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel. De geplaagde Italiaanse renstal kwam dit seizoen in tien races nog maar tot twee podiumplekken.

Het weer was op zaterdag een stuk beter voor Sebastian Vettel op de Nürburgring AFP

STER reclame