Regio 15
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

80 arrestaties bij demonstratie op het Plein in Den Haag

De politie heeft vanavond zo'n tachtig demonstranten aangehouden op het Plein in Den Haag. Voor de Tweede Kamer werd gedemonstreerd tegen de coronawet en de coronamaatregelen. De demonstratie was niet aangemeld bij de gemeente en werd daarom door de burgemeester ontbonden. Volgens de politie zijn de aanhoudingen rustig verlopen.

Een grote groep mensen zat rond het standbeeld op het Plein op de grond. De demonstranten zijn volgens de politie meerdere keren gevraagd om te vertrekken. Toen mensen dat niet deden, zijn ze aangehouden.

De woordvoerder van burgemeester van Zanen zei tegen Omroep West dat de demonstranten weten dat demonstraties vooraf moeten worden aangemeld bij de gemeente.

Ook gisteravond werd een demonstratie op het Plein beëindigd. Toen werden 15 mensen opgepakt. Toen er vandaag weer mensen op het Plein samenkwamen, heeft de burgemeester de demonstratie opnieuw ontbonden.

De demonstranten zijn met bussen naar een politiebureau gebracht. Dat ging in groepjes. Volgens een politiewoordvoerder waren er meerdere bussen nodig om het grote aantal mensen te vervoeren.

Advertentie via Ster.nl