ANP
NOS Nieuws

Over Mijn Lijk wint Gouden Televizier-Ring

BNNVARA-programma Over Mijn Lijk heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Tijdens de live-uitzending vanuit Carré kon er online worden gestemd. Het programma won met 63 procent van de stemmen. Andere kanshebbers waren Beste Zangers (AVROTROS) en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound (AVROTROS).

In Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Bij de uitreiking was ook deelnemer Alex de Lange aanwezig, die een hersentumor heeft en als enige uit dit seizoen niet is overleden. Samen met zijn vrouw zat hij in Carré.

In zijn speech citeerde presentator Tim Hofman verschillende deelnemers aan het programma:

Over mijn lijk wint Gouden Televizier-Ring

Hofman mocht in totaal drie prijzen in ontvangst nemen deze avond.

Hofman won ook de Televizier-Ster voor beste Presentator. Hij maakt naast het programma Over Mijn Lijk ook het online consumentenprogamma Boos, dat een Ster won voor beste Online-Videoserie. "Zit je nou thuis en denk je erover om televisie te maken; doe het. Volg je hart", zei de Hofman in zijn dankwoord.

Chantal Janzen won de Televizier-Ster Presentatrice. In haar dankwoord zei ze dat ze haar prijs wilde opdragen aan de cultuur. "En daar hoort ook televisie bij." Als voorbeeld noemde ze het gesprek dat Diederik Gommers met Famke Louise had bij Jinek, na de actie #ikdoenietmeermee. "Hij heeft laten zien hoe je verbinding kunt maken ondanks verschillende standpunten", zei Janzen.

"Deze ontmoeting, live op beeld, kan niet plaatsvinden in een krant of op de radio. Dit is wat cultuur zo bijzonder maakt. Asjeblieft zorg voor onze cultuur en zorg goed voor elkaar. Bedankt voor deze prijs." Janzen won deze prijs voor de zesde keer en heeft daarmee een record op haar naam.

De Televizier-Ster Talent ging naar Martien Meiland, die vorig jaar nog de Televizier-Ring won met Chateau Meiland. "Bedankt voor het stemmen, au revoir!"

Ring heeft nieuw, blijvend ontwerp

Voorheen kreeg de ring elk jaar een nieuw ontwerp. Maar nu de maakster, Anneke Schat met pensioen gaat, heeft de organisatie besloten haar te eren door dit laatste ontwerp te houden. Voortaan zal de ring er dus zo uitzien.

ANP
Het nieuwe ontwerp van de Gouden Televizier-Ring

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl