1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Alleen Kenin kan Poolse tiener in Parijs nog van eerste grandslamzege afhouden

Poolse tiener Swiatek overklast qualifier en bereikt eerste grandslamfinale

Alleen Sofia Kenin kan de indrukwekkende zegereeks van Iga Swiatek op Roland Garros nog beëindigen. De 21-jarige Amerikaanse en de 19-jarige Poolse treffen elkaar zaterdag in de finale in Parijs.

Kenin was in haar halve eindstrijd in twee sets te sterk voor Petra Kvitová: 6-4, 7-5. Eerder op de dag had Swiatek de Argentijnse qualifier Nadia Podoroska volledig overklast: 6-2, 6-1.

Waar Kenin in januari nog de Australian Open op haar naam schreef, begeeft Swiatek zich op voor haar onbekend terrein. Vorige maand werd ze in Rome nog in de eerste ronde geklopt door Arantxa Rus, maar in Parijs is ze voorlopig onstuitbaar. Ze won van de finaliste van 2019 (Markéta Vondrousová), de kampioene van 2018 (Simona Halep) en verloor in zes partijen slechts 23 games.

Niet denken aan finale

En dus staat ze als nummer 54 van de wereld al in een grandslamfinale, iets dat Swiatek zelf nooit had gedacht. "Ik deed vandaag ook of het de eerste ronde was", zei de Poolse over haar halve eindstrijd tegen Podoroska. "Als ik aan de finale gedacht zou hebben, had me dat veel stress opgeleverd."

Pro Shots
Sofia Kenin rekende in twee sets af met Petra Kvitová

Als eerste Poolse finaliste in Parijs in 81 jaar stuit Swiatek dus op Kenin, die zich opmaakt voor haar tweede grandslamfinale, na die in Australië eerder dit jaar.

Kenin maakte tegen Kvitová een valse start, met een lovegame voor de Tsjechische in de eerste game van de eerste set. Maar de Amerikaanse gaf vervolgens geen krimp, won de volgende vier games en pakte de set met 6-4.

Net als in de eerste set waren in het tweede bedrijf lange rally's schaars en verschenen de speelsters zelden aan het net. Kenin serveerde bij een stand van 5-4 voor de wedstrijd, maar verloor haar servicegame. Door de volgende twee games wel te winnen, maakte ze het karwei alsnog af: 7-5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl