Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, tijdens het presenteren van de jaarcijfers Pro Shots

Ruim een week na Ajax heeft ook PSV zijn jaarcijfers bekendgemaakt. Ondanks de coronacrisis en het mislopen van Champions League-voetbal maken de Eindhovenaren voor het negende jaar op rij winst: 1,6 miljoen euro.

Dat kwam vooral dankzij de miljoenentransfers van Hirving Lozano naar Napoli (38 miljoen euro) en Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur (30 miljoen euro).

Alle eredivisieclubs moeten uiterlijk 2 november hun jaarverslagen bij de KNVB inleveren.

PSV had vorig seizoen, dat al in maart werd afgebroken vanwege het coronavirus, een omzet van 75 miljoen euro. Daar stond 82 miljoen aan kosten tegenover. Er waren ook extra kosten, zoals het ontslag van trainer Mark van Bommel en zijn staf (3 miljoen euro) en het aanstellen van de interim-trainers.

Coronaschade is drie miljoen euro

De financiële impact van de coronacrisis bedraagt volgens PSV zo'n 7 miljoen euro, maar dankzij bijvoorbeeld overheidsregelingen en steun van supporters en sponsoren bleef de daadwerkelijke schade beperkt tot 3 miljoen.

Een seizoen eerder had PSV als deelnemer aan de Champions League een omzet van bijna 97 miljoen euro. Toen maakte de club 4,6 miljoen euro winst.

STER reclame