Mario Götze speelde afgelopen seizoen voor Borussia Dortmund
NOS Voetbal

PSV stunt met komst van Duitse WK-held Götze

PSV heeft op de laatste dag van de transferperiode flink toegeslagen. Na de komst van Marco van Ginkel en de Duitser Adrian Fein (Bayern München) werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog de komst van voormalig supertalent Mario Götze aangekondigd.

De 28-jarige Götze stond tot deze zomer onder contract bij Borussia Dortmund, de club die hij verdeeld over twee periodes zestien jaar diende. Dortmund wilde zijn contract verlengen, maar het salaris verminderen omdat Götze niet altijd basisspeler was. Daar nam de aanvallende middenvelder echter geen genoegen mee.

De afgelopen periode werd hij nadrukkelijk met Hertha BSC en FC Cincinnati in verband gebracht.

Duitse wind bij PSV

PSV heeft sinds deze zomer een Duitse trainer, Roger Schmidt, die deze transferperiode al vier andere spelers uit zijn vaderland haalde: Philipp Max, Yvon Mvogo (Zwitserse keeper van RB Leipzig), Adrian Fein en Vincent Müller.

"Dankzij onze trainer Roger Schmidt is Mario geïnteresseerd geraakt in PSV", licht technisch manager John de Jong toe. "Uiteindelijk is hij nu de buitenkans geworden waar we op zijn blijven hopen. We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen."

Götze had in de voorbije maanden enkele keren contact met zijn landgenoot Schmidt. "Ik heb enkele prettige gesprekken met Roger gehad en ben steeds serieuzer gaan nadenken over een stap naar Nederland", laat hij weten.

"Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden."

2014: Götze beslist WK-finale diep in verlenging

In 2013 maakte Götze een veelbesproken overstap van Borussia Dortmund naar rivaal Bayern München. Maar in München wist hij nooit echt te overtuigen en drie jaar later keerde hij terug in Dortmund.

In 2014 besliste Götze de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië met een treffer in de verlenging.

Götze kwam in het afgelopen seizoen 21 keer in actie voor Borussia Dortmund. "Daarna heb ik mezelf fit gehouden, zodat ik in goede conditie aan een nieuw avontuur kan beginnen. Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden."

Volgens De Jong krijgt de technische staf van PSV er een veelzijdige speler bij. "Hij kan in de aanval, op de flanken en op het middenveld uit de voeten en dat geeft ons daarom op meerdere posities extra opties. En hij heeft natuurlijk een berg ervaring."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl