NOS WielrennenAangepast

Helikopter blaast dranghekken tegen wielrenners in Giro-rit

Helikopter blaast dranghekken tegen wielrenners in Giro-rit

In de slotmeters van de vierde etappe van de Giro d'Italia zijn twee renners zwaar ten val gekomen nadat ze werden geraakt door dranghekken. Die zouden zijn losgekomen door een laagvliegende helikopter.

De slachtoffers zijn de Nederlander Etienne van Empel van de Vini Zabù-ploeg en zijn Italiaanse teamgenoot Luca Wackermann. Van Empel wist op eigen kracht nog de finish te bereiken, Wackermann werd afgevoerd naar het ziekenhuis met veel verwondingen en kneuzingen in het gezicht en op het lichaam.

Snijwonden Van Empel

"Ik weet niet precies wat er gebeurde, alleen dat er ineens dranghekken de weg op vlogen en ik op de grond lag. Gelukkig alleen wat snijwonden aan mijn vingers, maar mijn ploeggenoot is er wel echt slecht aan toe", laat Van Empel weten.

Beluister hieronder een interview met Etienne van Empel over het incident.

Ploegleider Angelo Citracca verklaarde tegenover de Italiaanse tv-zender RAI dat de hekken blijkbaar niet goed waren vastgemaakt en dat de helikopter te laag vloog.

Van Empel zet Giro gewoon voort

Van Empel stapt woensdag gewoon weer op de fiets voor de volgende etappe van de Giro. Zich boos maken over mogelijk organisatorisch falen komt later wel.

"Ik wil gewoon eerst afwachten hoe het met Luca is. Dit had voorkomen kunnen worden en dat is eigenlijk niet acceptabel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl