Er is mogelijk sprake geweest van matchfixing op Roland Garros. De Franse politie heeft een onderzoek gestart naar afwijkende patronen in het gokgedrag, naar verluidt tijdens de vrouwendubbelpartij tussen Andreea Mitu/Patricia Maria Tig en Yana Sizikova/Madison Brengle.

De Roemeense Mitu en Tig wonnen het treffen in de eerst ronde in twee sets, mede dankzij een opmerkelijke vijfde game van de tweede set.

In die game verliest de Russin Sizikova haar servicegame op love, door twee dubbele fouten te slaan. Ook lijkt ze bij een ander punt bewust uit te glijden om de bal te missen.

ANP

Volgens het Franse L'Équipe werden er grote bedragen ingezet op winst van Mitu en Tig van de bewuste game. Volgens het Duitse Die Welt zouden met de weddenschappen honderdduizenden euro's zijn verdiend.

Het is niet voor het eerst dat er hoge bedragen worden ingezet op een tennispartij, doorgaans gebeurt dit echter op een lager niveau.

De 25-jarige Sizikova is de nummer 89 van de wereld in het dubbelspel. De vijf jaar oudere Brengle staat 257ste op de dubbelspelranglijst. Mitu en Tig wonnen het duel met 7-6 (8) 6-4.

STER reclame