Dervisoglu staat nog tot medio 2024 onder contract bij Brentford
NOS VoetbalAangepast

Huurlingenleger FC Twente verder versterkt met oud-Spartaan Dervisoglu

Halil Dervisoglu maakt het seizoen af bij FC Twente. De 20-jarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van het Engelse Brentford, dat hem in januari overnam van Sparta.

Met Dervisoglu komt het aantal huurlingen in de Twente-selectie op negen. Eerder haalde de club Kik Pierie, Vaclav Cerny, Nathan Markelo, Lazaros Lamprou, Tyronne Ebuehi, Danilo, Alexander Jeremejeff en Luka Ilic al op dezelfde manier naar de Grolsch Veste.

Dervisoglu ligt nog tot medio 2024 vast bij Brentford, maar kwam dit seizoen nog maar dertien minuten in actie voor de Engelsen. Ook in de vorige voetbaljaargang bleef zijn inbreng beperkt tot een handvol invalbeurten.

Dervisoglu speelde tot begin dit jaar voor Sparta

De Turks jeugdinternational noemt FC Twente op de clubwebsite een interessante club met een mooi stadion. "Het team is goed begonnen aan dit seizoen en heeft de ambities om wat te bereiken, daar wil ik deel van uitmaken. Een mooie uitdaging voor mij dit jaar."

Volgens technisch directeur Jan Streuer is de Twentse selectie met de komst van Dervisoglu rond. Naast het negental huurlingen streken ook Dario Dumic en Gijs Smal in Enschede neer.

Pool naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich verzekerd van de diensten van de Pool Jaroslaw Jach. De 26-jarige verdediger komt op huurbasis over van Crystal Palace. De Limburgse eredivisionist huurt Jach voor één seizoen.

Ook Samuel Moutoussamy komt naar Sittard. Fortuna heeft met FC Nantes overeenstemming bereikt over het huren van de 24-jarige middenvelder en Congolees international.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl