Marco van Ginkel
NOS Voetbal

Van Ginkel voor vierde keer in ruim vier jaar van Chelsea naar PSV

PSV heeft Marco van Ginkel op de laatste dag van de transfermarkt overgenomen van Chelsea. Het is de vierde keer in ruim vier jaar tijd dat de middenvelder naar Eindhoven trekt. PSV huurt hem van de Engelse club.

Van Ginkel had de laatste jaren te maken met zware knieblessures. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 6 mei 2018, als aanvoerder van PSV tegen FC Groningen.

De middenvelder van Chelsea krijgt van zijn club de ruimte om in Eindhoven de volgende stap in zijn herstel te zetten. "Marco is in het verleden van grote waarde geweest voor PSV", legt John de Jong, de technisch manager van PSV, uit. "We kunnen hem nu helpen en dat doen we heel graag. Marco is nog niet inzetbaar, maar als de laatste fase van zijn herstel goed verloopt, kan hij na verloop van tijd een rol gaan spelen in onze A-selectie."

Contractverlenging

Van Ginkel, die in 2016 en 2018 landskampioen werd met PSV, verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Chelsea met een jaar, tot de zomer van 2021. Tijdens de coronacrisis werkte hij, in een leeg Stamford Bridge in Londen, door aan zijn herstel.

In december 2019 zochten we Marco van Ginkel op in Londen, waar hij sprak over zijn blessures en het niet willen opgeven.

Van Ginkel weer op veld bij Chelsea: 'Opgeven staat niet in woordenboek'

Van Ginkel is de tweede middenvelder die PSV deze zomer aantrekt. Vorige week werd de 22-jarige defensieve middenvelder Ibrahim Sangaré voor naar verluidt tien miljoen euro overgenomen van het Franse Toulouse.

"Ik zit nu in de eindfase van een individueel programma en verwacht over enkele weken aan te sluiten bij de trainingen van de A-selectie", zegt Van Ginkel. "Ik moet straks onder meer weerstand gaan trainen in een wedstrijdselectie. PSV kan en wil me dit perspectief bieden en dat vind ik fantastisch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl