Aaron Judge (r) viert zijn homerun met Luke Voit
NOS Sport

Met de homeruns keert ook de hoop op de titel terug bij Yankees

Net op tijd lijkt het team van New York Yankees de topvorm gevonden te hebben. Nu de play-offs in het Amerikaanse honkbal van start zijn gegaan, slaat de beroemdste honkbalclub weer de ballen over het hek voor de ene na de andere homerun. Precies wat iedereen van ze verwacht.

Voorafgaand aan dit door corona ingekorte seizoen werden de Yankees door de kenners aangewezen als een van de favorieten om de World Series, de finale van het seizoen, te halen. Met een mix van uitstekende werpers en een ijzersterke slagploeg zouden de New Yorkers de eerste titel sinds 2009 moeten binnenslepen.

Giancarlo Stanton sloeg een grandslam tegen Tampa Bay Rays

Maar na een uitstekende seizoensstart kwam er zand in de motor van de 'Bronx Bombers'. Net als in de voorgaande jaren werden de Yankees geteisterd door blessureleed. De grote sterren uit de slagploeg vielen een voor een af en de vaak jonge vervangers konden niet brengen wat men in New York was gewend.

De Yankees verloren maar liefst vijftien van de twintig wedstrijden en een plek in de play-offs kwam zelfs in gevaar. Toch lukte het de medische staf om sterren Aaron Judge en Giancarlo Stanton fit te krijgen tegen het einde van het reguliere seizoen. De grote vraag was echter of de teruggekeerde spelers genoeg ritme zouden hebben richting de o zo belangrijke play-offs.

Het antwoord kwam snel. Tijdens de eerste ronde tegen Cleveland Indians vlogen de ballen weer de lege tribunes in en wonnen de Yankees met 12-3 en 10-9. Judge en Stanton deden wat er van ze werd gevraagd, tot grote opluchting van de fans.

Inmiddels speelt de ploeg op neutraal terrein in San Diego tegen rivaal Tampa Bay Rays, waar in de reguliere competitie nog acht van de tien keer van werd verloren. Maar ook in de Californische bubbel zijn de Yankees 'hot'.

Afgelopen nacht werd de eerste wedstrijd van de best-of-five-serie in de zogenoemde Division Series met 9-3 gewonnen. Met wederom een hoofdrol voor de slagploeg van de Yankees die vier homeruns liet noteren. In totaal hebben de Yankees nu 11 homeruns geslagen in hun eerste drie play-off-wedstrijden. Een unieke prestatie, want nooit eerder wist een ploeg zulke cijfers te overleggen.

'Dodelijke line-up'

En dus behoren de Yankees ineens weer tot de favorieten voor het behalen van de World Series. En dat steken ze zelf ook niet onder stoelen of banken. "Als iedereen fit is, hebben we een dodelijke line-up", liet technisch directeur Brian Cashman optekenen.

Om daadwerkelijk de finale van het seizoen te bereiken, moet de sterrenformatie eerst afrekenen met de ijzersterkte werpers van de Rays. Daarna moet nog een play-off-ronde worden overleefd (Championship Series). Als dat lukt, kunnen ook in de World Series de ballen weer in de tribunes worden geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl